menu
01.12.2023

Kalasydän-kalatielle on myönnetty Avainlippu

1.12.2023

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Kalasydän Oy:n Kalasydän-kalatielle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetusta tuotteesta. Kalasydän- kalatie siirtää lappovesi-ilmiötä hyödyntäen kalat energia- ja vesitehokkaasti vesivoimalaitosten yli. Kalatie koostuu kelluvasta ja liikuteltavasta Kalasydän- laitteesta sekä erillisestä padon yli kulkevasta putkistosta, ja on täysin säädettävissä vastaamaan asennuskohteissa vallitsevia, vaihtelevia olosuhteita.

 

Kalasydän-kalatie Leppikoskella. Kuva: Mikko Törmänen

 

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Merkki voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen kohdistuvat kustannukset.

- Suomalaisuus on yrityksemme kulmakivi, ja suomalainen yrityskulttuuri on merkittävä myyntivaltti kansainvälisillä markkinoilla. Olemme ylpeitä yrityksemme kotimaisesta Kalasydän-kalatiestä, sekä siitä miten toiminnallamme luomme työllisyyttä Suomeen. Avainlippu-merkin avulla haluamme olla mukana luomassa arvostusta suomalaista työtä ja tuotteita kohtaan myös kansainvälisesti, kertoo Kalasydän Oy:n myyntijohtaja Mika Sohlberg.

 

Avainlippu-merkki on Suomessa arvostettu ja tunnettu

 

Avainlippu-merkki tunnetaan Suomessa erittäin hyvin. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan käytännössä kaikki yrityspäättäjät ja kuluttajat tuntevat Avainlipun. Suomalaisista suurin osa (75 %) on myös sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin positiivisesti ja noin puolet suomalaisista yhdistää Avainlippu-merkkiin vastuullisuuden.

Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu toteaa, että kotimaisen tuotteen hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja vastuullisena arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

- Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, turvallisuudesta, vastuullisuudesta sekä työllistävyydestä. Avainlipun kautta yritykset voivat viestiä tärkeistä arvoista asiakkaille ja muille sidosryhmilleen. 92 prosenttia Avainlippua kantavista yrityksistä sanookin, että merkki tukee tuotteiden ja palveluiden myyntiä, Mentu kertoo.

 

Lisätietoja

 

Mika Sohlberg, myyntijohtaja, Kalasydän Oy, 050 010 3344, mika@kalasydan.fi

Reetta Mentu, markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 561 5030, reetta.mentu@suomalainentyo.fi

 

Kalasydän Oy on rovaniemeläinen 2016 perustettu yritys, joka tarjoaa ratkaisuita rakennettujen jokien vaelluskalakantojen elinolosuhteiden parantamiseksi. http://fishheart.com

Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä noin 5000 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua. www.suomalainentyo.fi/yrityksille/avainlippu/

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Tehtävämme on kannustaa valitsemaan työtä Suomeen. www.suomalainentyo.fi

 

 

X